Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВ епидемията учителите ни доказаха, че

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВ епидемията учителите ни доказаха, че
Коментари Харесай

Мукадес Налбант и Милена Дамянова се скраха в ефир за учителите и децата

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

В епидемията учителите ни потвърдиха, че не са консервативни и могат да се оправят с работата си и онлайн. на второ място за българските възпитаници просветителният развой не е спирал. Ние нямаме затворени учебни заведения, те минават в образование на електронна среда. Системата сподели еластичност. Да, нещата не са такива, каквито бяха, само че и живота ни не е подобен, какъвто беше. Трудно е, само че здравето е най-важно и това е действителна житейска обстановка. 

Това разяснява в ефира на бТВ Милена Дамянова от ГЕРБ.

Децата са огромна жертва на вируса. Училищата не бяха готови за тази обстановка. В 70 учебни заведения в страната нито един преподавател не е разполагал с интернет и с компютър. Че 80 000 деца не са имали достъп до интернет и им е липсвал достъп до технологиите. Това са настоящи данни. Родителите на 20% от децата считат, че отдалеченото образование им дава позитивни резултати, само че 47% от тях считат, че резултатите са доста зле. Предизвикателството е отправено и към възпитаници, и към учители, и към родители, да не приказваме, че учителите биха моглри да бъдат готови за тази обстановка още преди няколко години, когато ние бяхме приели тактика за педагогическите фрагменти, разяснява Мукадес Налбант от Движение за права и свободи.

За едно година се влага извънредно доста в устройства. В момента имаме 45 000 устройства купени, още 80 000 ще бъдат купени. Учителите получават по 30 лв. месечно за компенсиране на разноските, които вършат по отношение на онлайн образованието. В момента едвам 6% от децата имат някакъв проблем с този вид образование, уточни Дамянова. 

Колкото и вложения да се вършат, колкото и пари да се наливат, значимо е качеството на образованието, което е на нивото на 2000 година. Не е значимо кой какъв брой получава като пари, разяснява Налбант. Тя уточни, че учителите взимат повече там, където учениците са повече като брой поради делигираните бюджети.

По време на Тройната коалиция са закрити стотици учебни заведения, а ние от ГЕРБ няма по какъв начин даже и да се мъчим, да реализираме вашите резултати, отвърна Дамянова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР